ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΕΠΘ Μ-Θ Αρχική σελίδα ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΕΠΘ Μ-Θ
Κοινότητα της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Μακεδονίας Θράκης
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση  
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΕΠΘ Μ-Θ Αρχική σελίδα ->
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ads


Δημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 22, 2018 7:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ads

Επιστροφή στην κορυφή
sfotiadisΣυμμετάσχουν: 30 Ιούλ 09
Δημοσιεύσεις: 86

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 25, 2011 3:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις»
ΜΕΡΟΣ Α΄
ΣΚΟΠΟΣ, ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Άρθρο 32
Κατάργηση των γραφείων πρωτοβάθμιας
και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φυσικής αγωγής και επαγγελματικής εκπαίδευσης

1. Οι παρακάτω αποκεντρωμένες υπηρεσιακές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταργούνται:
α) Τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που προβλέπονται στα άρθρα 2, 5 και 8 του ν. 1304/1982 (Α΄ 144), όπως τροποποιήθηκαν με την παράγραφο 1 του άρθρου 56 του ν. 1566/1985 (Α΄ 167).
β) Τα γραφεία φυσικής αγωγής που προβλέπονται στο άρθρο 9 του ν. 1304/1982, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 56 του ν. 1566/1985, και στην παράγραφο 1 του άρθρου 8 του ν. 2986/2002 (Α΄ 24).
γ) Τα γραφεία επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως μετονομάστηκαν με την περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ν. 3475/2006 (Α΄ 146) τα γραφεία τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 6 του ν. 2043/1992 (Α΄ 79).
2. Οι αρμοδιότητες, οι οργανικές θέσεις του διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού που προβλέπονται στο άρθρο 20 του ν. 1566/1985 και έχουν κατανεμηθεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου, όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 13 του ν. 1824/1988 (Α΄ 296) και τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 16 του ν. 3467/2006 (Α΄ 128), στις υπηρεσιακές μονάδες που καταργούνται με την παράγραφο 1, οι υφιστάμενες προσωρινές θέσεις δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που προβλέπονται στα άρθρα 3 και 4 του π.δ. 468/1989 (Α΄ 204), όπως τροποποιήθηκαν με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου μόνου του π.δ. 159/90 (Α΄ 5Cool των υπηρεσιακών μονάδων που καταργούνται με την παράγραφο 1 καθώς και το προσωπικό που υπηρετεί στις θέσεις αυτές, μεταφέρονται, ως εξής:
α) των γραφείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντίστοιχα, της οικείας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης και
β) των γραφείων φυσικής αγωγής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της οικείας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης.
3. Η μεταφορά των θέσεων και του προσωπικού που προβλέπεται στην προηγούμενη παράγραφο γίνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
3. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3
Η μεταφορά του συνόλου των θέσεων και του προσωπικού που προβλέπεται στην προηγούμενη παράγραφο γίνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
4. Μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που προβλέπεται στην παράγραφο 3, με απόφαση των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, γίνεται η περαιτέρω κατανομή των θέσεων που μεταφέρονται σύμφωνα με την παράγραφο 2 καθώς και η τοποθέτηση του προσωπικού ύστερα από γνώμη του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου.
4. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4
Μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που προβλέπεται στην παράγραφο 3, με απόφαση των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, ▬ ▬, γίνεται η περαιτέρω κατανομή των θέσεων που μεταφέρονται σύμφωνα με την παράγραφο 2 καθώς και η τοποθέτηση του προσωπικού ύστερα από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου, που θα λαμβάνει υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες, τα κριτήρια μεταθέσεων του Ν.3528/2007 άρθρο 67 και τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της έδρας του καταργούμενου Γραφείου Εκπαίδευσης.

5. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των προϊσταμένων των υπηρεσιακών μονάδων που καταργούνται με την παράγραφο 1, ανατίθενται ως εξής:
α) των προϊσταμένων των γραφείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντίστοιχα, της οικείας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης και
β) των προϊσταμένων των γραφείων φυσικής αγωγής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της οικείας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης.
6. Υφιστάμενες μισθώσεις για τη στέγαση και λειτουργία των αποκεντρωμένων υπηρεσιακών μονάδων που καταργούνται με την παράγραφο 1, λύονται μέσα σε τρεις μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μπορεί να παραταθεί υφιστάμενη μίσθωση έως και ένα έτος, εφόσον συντρέχει σοβαρός λόγος που μνημονεύεται στην απόφαση αυτή. Με όμοια απόφαση ρυθμίζεται και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη λύση των μισθώσεων.
7. Οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην αρμοδιότητα των οποίων μεταφέρονται οι αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό των υπηρεσιακών μονάδων που καταργούνται με την παράγραφο 1, ευθύνονται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταφοράς των κάθε μορφής αρχείων που τηρούνται στους χώρους στέγασης των καταργούμενων υπηρεσιακών μονάδων καθώς και για την ασφαλή φύλαξη και μεταφορά των υλικών ή αξιών που ανήκουν στη δημόσια περιουσία. Για την υλοποίηση των υποχρεώσεων του προηγούμενου εδαφίου οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκδίδουν πράξεις και αναθέτουν την πραγματοποίηση υλικών ενεργειών σε υπαλλήλους των καταργούμενων μονάδων.
8. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρονται:
α) το γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νοούνται η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που προβλέπονται στην παράγραφο 1 των άρθρων 4 και 7 του ν. 1304/1982, όπως είχαν τροποποιηθεί από την παράγραφο 1 του άρθρου 56 του ν. 1566/1985, αντίστοιχα.
β) ο προϊστάμενος του γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο προϊστάμενος του γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νοούνται ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προβλέπονται στο άρθρο 2 και στην παράγραφο 2 των άρθρων 4 και 7 του ν. 1304/1982, όπως οι τελευταίες είχαν τροποποιηθεί από την παράγραφο 1 του άρθρου 56 του ν. 1566/1985, αντίστοιχα.
γ) το γραφείο φυσικής αγωγής και το γραφείο επαγγελματικής εκπαίδευσης νοείται η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 7 του ν. 1304/1982, όπως είχε τροποποιηθεί από την παράγραφο 1 του άρθρου 56 του ν. 1566/1985.
δ) ο προϊστάμενος του γραφείου φυσικής αγωγής και ο προϊστάμενος του γραφείου επαγγελματικής εκπαίδευσης νοείται ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προβλέπεται στο άρθρο 2 και στην παράγραφο 2 του άρθρου 7 του ν. 1304/1982, όπως η τελευταία είχε τροποποιηθεί από την παράγραφο 1 του άρθρου 56 του ν. 1566/1985.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ (προσθήκη άρθρου 9)

9. Το προσωπικό των υπηρεσιών που καταργούνται, παραμένει στις υφιστάμενες θέσεις του μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών των παρ. 3, 4 και 7 του άρθρου 32 του παρόντος νόμου.
Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης κατανέμουν τις μεταφερόμενες θέσεις και τοποθετούν το προσωπικό ως εξής:
α) στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
β) σε όμορη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
γ) στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
δ) σε σχολικές μονάδες της ίδιας περιοχής με το καταργηθέν Γραφείο Εκπαίδευσης, ειδικά σε παραμεθόριες, προβληματικές και νησιωτικές περιοχές

ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 23-09-2011 ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.
ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΩΣ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΕΠΘ Μ-Θ Αρχική σελίδα -> Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.ΣυζήτησηςPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias

Abuse - Αναφορά παραβίασης - Οροι χρήσης υπηρεσίας.
Powered by forumup.gr Δωρεάν forum, Δημιουργήστε το δικό σας φόρουμ δωρεάν! Created by Hyarbor & Qooqoa

Page generation time: 0.042